VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Kurzu Zdravý Pohyb Trutnov ÚVODNÍ USTANOVENÍ

 

1.1. Tyto všeobecné obchodní podmínky („VOP“) tvoří součást smlouvy o poskytování služeb cvičení Zdravý Pohyb Trutnov uzavřenou mezi vámi jako klientkou a mnou, Petrou Pokornou, IČO: 11730561, se sídlem Chodská 584, Trutnov, PSČ 54101 fyzickou osobou podnikající dle živnostenského zákona, e-mail: Petra@zdravypohybtrutnov.cz, tel. č. +420 733 391 626, jako poskytovatelkou služeb („Smlouva“).

1.2. Není-li mezi námi výslovně sjednáno jinak, uplatní se tyto VOP. 2. UZAVŘENÍ SMLOUVY

2.1. Vyjádřila jste zájem účastnit se jednoho z níže uvedených kurzů cvičění/workshopu (není-li dále stanoveno jinak, kurz Cvičení či workshop společně jako „Kurz“) č Tento zájem jste vyjádřila prostřednictvím přihlášky provedené na mých webových stránkách www.zdravypohybtrutnov.cz. Tato vaše přihláška nepředstavuje návrh na uzavření Smlouvy. 2.2. Pakliže jste se přihlásila v pořadí, které z kapacitních důvodů umožňuje vaše zařazení do Kurzu, obdržela jste e-mailové potvrzení vaší přihlášky spolu s pokyny k platbě, těmito VOP, provozním řádem, zásadami zpracování vašich osobních údajů a spotřebitelskou informací. S těmito všemi dokumenty jste povinná se seznámit, neboť v případě vašeho souhlasu s nimi tvoří obsah naší Smlouvy. Moje e-mailová zpráva zaslaná vám dle tohoto odstavce představuje návrh na uzavření Smlouvy.

2.3. Kurzovné jste povinna zaplatit ve lhůtě 7 dnů ode dne obdržení pokynů pro platbu. Kurzovné je zaplacené připsáním kurzovného v plné výši dle odst.

2.1 výše na můj bankovní účet. Prosím vezměte na vědomí, že pokud v řádném termínu splatnosti kurzovné nezaplatíte, může se stát, že místo, jež vám na základě vámi vyjádřeného zájmu rezervuji, propadne zájemci v pořadí za vámi a vy se tak do Kurzu nedostanete.

2.4. Úhradou kurzovného vyjadřujete váš souhlas s touto Smlouvou, včetně VOP, provozního řádu a potvrzujete, že jste se seznámila se zásadami zpracování osobních údajů a informací pro spotřebitele. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Kurzu Zdravý Pohyb Trutnov 

2.5. Smlouva je uzavřena okamžikem připsání platby kurzovného na můj bankovní účet uvedený v potvrzení přihlášky; to znamená, že připsáním platby na můj účet vás zavazuje Smlouva včetně těchto VOP a provozního řádu. 

2.6. Uzavření Smlouvy (obdržení platby kurzovného na účet) vám potvrdím e-mailem, kde mj. zopakuji v čem spočívá předmět mé služby, její rozsah a termín jejího plnění. Současně v tomto e-mailu obdržíte také fakturu, organizační informace. 

2.7. Kurzovné je splatné v jedné částce před zahájením jednotlivých lekcí / workshopu, není-li mezi námi ujednáno jinak. Pokud se domluvíme na rozdělení platby kurzovného do více částí, pak je Smlouva uzavřena okamžikem připsání platby první části kurzovného na můj bankovní účet uvedený v potvrzení přihlášky. Platba za účast na workshopu je splatná vždy jednorázově před datem konání workshopu.

3. ZPŮSOBILOST KE CVIČENÍ 

 

3.1. Cvičení je určené každé osobě, která je zdravotně způsobilá k tomuto cvičení. Dobrý zdravotní stav po celou dobu trvání Smlouvy je základním předpokladem a podmínkou vaší účasti na Kurzech.

3.2. Těhotenství v průběhu Kurzu zakládá nezpůsobilost ke cvičení.

3.3. Prosím, abyste mi před každou lekcí sdělila svůj aktuální zdravotní stav (včetně chirurgických zákroků či operací, otěhotnění aj.). Také mi prosím hlaste jakékoli zdravotní obtíže a podstupovanou léčbu, a to i v případě účasti na workshopu. Při poskytování služeb mi jde vždy primárně o vaše zdraví a tyto informace jsou zásadní pro posouzení bezpečnosti cvičení či jednotlivých cviků.

3.4. Pokud by cvičení s ohledem na váš zdravotní stav mohlo ohrozit jakýmkoliv způsobem vás, mě nebo ostatní účastnice kurzu, nesplňujete základní podmínku účasti na kurzu dle odst. 3.1 výše a já mám právo odepřít poskytování svých služeb po dobu trvání vaší nezpůsobilosti či indispozice. V důsledku toho jsem oprávněna vás na lekce Kurzu až do doby zlepšení vašeho zdravotního stavu nepřijmout, v případě jednorázového workshopu vám pak odepřít poskytování mých služeb z týchž důvodů.

3.5. Pakliže mě o léčbě či zdravotních problémech nebudete včas informovat, nebudu moct vyhodnotit bezpečnost cvičení, případně doporučit vhodnou alternativu cviků. Stejně tak nebudu schopná zabránit případnému zranění nebo zdravotním komplikacím, které by mohly být způsobeny vaším změněným zdravotním stavem nebo léčbou v kombinaci se cvičením.

3.6. Kurz je určen výhradně pro laickou veřejnost a neslouží jako vzdělávací kurz pro odborníky. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Kurzu Zdravý Pohyb Trutnov 4. KURZ / ABSENCE / NÁHRADY

4.1. Kurz u je uzavřený a velmi propracovaný. Místa v kurzu jsou omezená a cílem mých kurzů je dopomoct každé osobě ke zlepšení její kondice, zdraví a přístupu k sobě samotné. Pro to vždy dělám maximum. S tím je ale spojena potřeba vaší kontinuální účasti a aktivního přístupu. Bez vás samotných změny nenastanou. Vstupem do kurzu tak uzavíráte nejen Smlouvu se mnou, ale přijímáte závazek i k sobě samotné, že o sebe budete pečovat.

4.2. Předmětem Smlouvy je vaše zapojení do kurzu dle zvolené intenzity v délce 10 lekcí probíhajících po dobu 10 týdnů, kdy každá lekce trvá 55 minut. Konkrétní termín konání vašeho kurzu je uveden ve vašem rezervačním e-mailu (přihlášce) a následně je mnou potvrzený. Jste povinná se těchto lekcí účastnit a v rámci rozumných možností cvičit dle cvičebního plánu i mimo lekce. V případě nemoci máte možnost se z lekce odhlasit a vytvořit si náhradu v rezervačním formuláři a to nejpozději 5 hodin před začátkem plánované lekce. Pokud nedojde k odhlášení lekce propadá. Platnost jedné náhrady je 5 měsíců. V případě neúčasti kurzů z vaší strany, kurzovné propadá. V případě náhlého onemocnění či otěhotnění vracím poměrnou část platby za kurz a to pouze při předložení lékařského potvrzení. V případě workshopu se jedná o jednorázový kurz, který účast na dodatečném workshopu nebo jinou formu kompenzace z povahy věci neumožňuje. Dalším důvodem je, že VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Kurzu ≈ 4 ≈ s rezervací místa na Kurzu a mou přípravou na plnění Smlouvy mi vznikají značné náklady ještě před zahájením kteréhokoli Kurzu.

4.8. V případě mé nemoci se daná lekce kurzu Cvičení po porodu v plánovaném termínu přesouvá na další týden. O této skutečnosti vás budu vždy informovat před začátkem dané lekce. Z jiných, než zdravotních důvodů mohu lekci zrušit a přesunout jen tehdy, budu-li vás o této skutečnosti informovat minimálně týden předem. V případě zrušení lekce z mé strany bude lekce přesunuta na následující týden (a) ve standardním termínu lekce, (b) v jiném než standardním termínu lekce.. O způsobu náhrady budete vždy předem informovaná. V případě zrušení workshopu z mé strany budete o způsobu náhrady předem informovaná.

5. PRÁVA A POVINNOSTI

 

6.1. Jste povinna dodržovat Smlouvu, včetně těchto VOP a provozního řádu, bezpečnostní, protipožární, hygienické předpisy, předpisy k ochraně zdraví a jiné obecně závazné předpisy a řídit se během cvičení mými pokyny.

5.2. Jste povinna své osobní věci, které si na lekci přinesete, dostatečně zabezpečit před jejich odcizením či ztrátou v prostorech k tomu určených (v šatnách). Dále se za účelem předcházení jakýchkoli škod zavazujete na lekce nenosit věci větší hodnoty.

6. STORNO A SKONČENÍ KURZU

 

7.1. Jste oprávněna Smlouvu zrušit bez uvedení důvodu zaplacením odstupného, kdy platí následující: 

6.1.1. pokud Smlouvu zrušíte do 14. dne před zahájením Kurzu, činí odstupné 20 % ze zaplaceného kurzovného, 

6.1.2. pokud Smlouvu zrušíte do 8. dne před zahájením Kurzu, činí odstupné 50 % ze zaplaceného kurzovného, 

6.1.3. pokud Smlouvu zrušíte kdykoli od 7. dne před zahájením Kurzu dál, odstupné činí 100 % ze zaplaceného kurzovného. Právo zrušit Smlouvu zaplacením odstupného máte v tomto případě i přes to, že jste se rozhodla kurz opustit v jeho průběhu.1 Výše odstupného dle tohoto odstavce je dána tím, že kurzy Cvičení po porodu jsou uzavřené a navržené tak, aby na sebe cviky v jednotlivých lekcích navazovaly a rozvíjely již nabyté dovednosti klientek z předchozích lekcí. Proto není možné do rozběhnutého kurzu přijmout novou klientku, která by vás nahradila a finančně mi vykompenzovala uvolněné místo. Dalším důvodem nastavené výše odstupného je to, že s rezervací místa pro vás v daném Kurzu a mou přípravou na plnění Smlouvy mi vznikají značné náklady ještě před zahájením Kurzů. Dále pokud Smlouvu zrušíte v krátkém termínu před zahájením Kurzu (včetně jednorázových workshopů), je prakticky vyloučeno, abych vaše místo obsadila novou klientkou. Vaše povinnost zaplatit odstupné se započítá na moji povinnost vrátit vám zaplacené kurzovné. Případný rozdíl mezi zaplaceným kurzovným a odstupným vám bude vrácen převodem na účet dle vašeho sdělení neprodleně poté, co mi sdělíte číslo bankovního účtu. Podotýkám, že v takovém případě dojde ke zrušení Smlouvy z důvodů na vaší straně, nikoli z mé vlastní vůle. Tímto odstavcem není nikterak dotčeno vaše právo na odstoupení od Smlouvy ze zákonných důvodů (zejm. na odstoupení od Smlouvy uzavřené distančním způsobem ve lhůtě 14 dnů od jejího uzavření, a to bez jakýchkoli negativních konsekvencí na vrácení zaplaceného kurzovného, k tomu více viz Informace pro spotřebitele). 1 Strany na tomto místě modifikují § 1992 větu druhou občanského zákoníku. 

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Kurzu 

 

6.2. Stejně tak jako vy máte právo Smlouvu zrušit bez uvedení důvodů (čl. 6.1 výše), i já jsem oprávněna od Smlouvy odstoupit. Odstoupím-li od Smlouvy z jiného než již zde specifikovaného důvodu (viz čl. 4.6 nebo 6.3 výše) případně bez důvodu, máte právo na vrácení: 

6.2.1. celého zaplaceného kurzovného, pakliže od Smlouvy odstoupím před zahájením Kurzu, nebo 6.2.2. poměrné části zaplaceného kurzovného odpovídajícího kurzovnému za lekce kurzu u, jichž jste se v důsledku odstoupení nemohla účastnit, pakliže od Smlouvy odstoupím v průběhu kurzu. 

6.3. V případě těhotenství zjištěného po objednání a následném uzavření Smlouvy ohledně workshopu udělám vše proto, abychom se na náhradním plnění domluvily 7. 

VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 

 

7.1. Veškeré právní vztahy vycházející ze Smlouvy nebo související s ní, a dále případné spory mezi námi, se řídí právním řádem České republiky. 

7.2. Smlouvu lze měnit písemnou dohodou stran. Smlouvu lze zrušit z důvodů uvedených ve VOP či Informaci pro spotřebitele taktéž písemnou formou. Požadavek písemnosti splňuje i e-mailová komunikace mezi mou e-mailovou adresou info@opohybupremyslime.cz a vaší e-mailovou adresou, z níž mi byla doručena přihláška do Kurzu, popř. jinou vaší e-mailovou adresou, kterou mi za tím účelem sdělíte a hodnověrným způsobem prokážete, že z této e-mailové adresy komunikujete skutečně a výlučně vy. 

7.3. O tom, jakým způsobem zpracovávám vaše osobní údaje jste informována prostřednictvím Zásad o zpracování osobních údajů, jež vám byly zaslány současně s těmito VOP. 

7.4. V případě, že na vaší straně dojde ke změně identifikačních, kontaktních nebo jiných osobních údajů souvisejících se Smlouvou, jste povinná mě o této změně informovat. 

7.5. Vezměte prosím na vědomí, že pokud jste nevyjádřila svůj nesouhlas s použitím vaší e-mailové adresy za účelem zasílání obchodních sdělení v rámci své přihlášky do kurzu dle čl. 2.1 výše nebo kdykoli poté, jsem oprávněna vaši e-mailovou adresu využívat pro potřeby šíření obchodních sdělení týkajících se mých služeb. Zasílání obchodních sdělení můžete kdykoli zakázat. 

7.6. V případě, že mezi námi dojde ke vzniku spotřebitelského sporu ze Smlouvy, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, můžete podat návrh na mimosoudní řešení takového sporu určenému subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, kterým je Česká obchodní inspekce, Ústřední inspektorát – oddělení ADR, Štěpánská 44, 110 00 Praha 1, e-mail: adr@coi.cz, web: www.adr.coi.cz nebo Sdružení VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Kurzu Zdravý pohyb Trutnov ≈ 8 ≈ českých spotřebitelů, z. ú., Tř. Karla IV. 430, 500 02 Hradec Králové, e-mail: spotrebitel@regio.cz, web: www.konzument.cz, telefon: +420 495 215 266. 8.7. Tyto všeobecné obchodní podmínky jsou účinné od 03. 6. 2024. Tyto VOP vám byly zaslány e-mailem v rámci potvrzení přijetí vaší přihlášky do kurzu (tj. v rámci nabídky Smlouvy) a jsou také k dispozici elektronicky na mé webové stránce www.zdravypohybtrutnov.cz